2010, AWC-Event, Event #2, Värd – HHM

AWC – Event 2 – 100702

Klubbens andra whiskyafton har nu avverkats och där följande sorter kom att provas!

glenfiddich_12  strathisla12  glendronach_revival15  laphroaig_quartercask

Deltagare/Bidragare: (Värd: HHM – 2010-10-01)
AFR: Strathisla 12
CPE: Glendronach Revival 15
FAN: –
HHG: Laphroaig Quarter Cask
HHM: Glenfiddich 12

Då vi redan innan provningen hade bestämt att vi skulle köra med ett sk “halvt-blindtest” dvs. att vi från början fick reda på vilka de olika sorterna var men inte i vilket glas de fanns, lyckades faktiskt hela 3 av 5 pricka in alla rätt!

Då vi denna gången använde oss utav vår nya skala vid själva bedömningen blev det faktiskt lite lättare med betygsättningen enligt de flesta av medlemmarna.

Det skall dock sägas att det ju inte är helt lätt med poängsättningen och att det spelar väldigt stor roll vilka whiskys som jämförs mot varandra vid varje tillfälle och vilka referenser varje bedömmare har. Det kan därför kan vara lite svårt att hamna precis rätt i bedömningsskalan ifrån gång till gång.

awc_event_2_lineupPå dagordningen stod också några frågor som uppkommit sedan den förra träffen och som det diskuterades om och togs beslut i. Bland annat bestämdes att en medlems-avgift införs per event och som läggs i klubbens gemensamma kassa, för framtida bruk.

En kassör och sammankallande valdes också fram. Även rutiner att tillgå vid eventuella gästinbjudingar diskuterades och bestämdes också.

En annan diskussion som fördes var om vi framledes enbart skulle köra whisky’s ifrån samma destilleri, sort, märke eller distrikt. Vad som blev bestämt i den frågan får vi återkomma till. Planer finns även på att ha en bottennapps-omgång då vi smakar igenom de vi tror absolut otäckaste. (kan ju i sig bli en riktig höjdarafton…)