2016, Event, Spontanprovning, Värd - FAN

Spontanprovning – 161007

I helgen dök chansen upp att kunna köra en liten opretentiös och oplanerad spontanprovning med ett något decimerat antal av AWC-medlemmarna och där Kajsa Wargs paroll “man tager vad man haver” fick bli lite av temat för aftonen.

En kväll som kom att inledas med en gemensam pizzabeställning och sedan för skojs skull en snabbt påkommen och sammansatt ölprovning i all enkelhet och med ett liknande upplägg som våra ordinarie whiskyprovningar fast då med fyra (halvblinda) öl i lineupen istället.

beerlineup

Över själva ölprovningen görs ingen större sammanställning eller redovisning mer än att vårt samlade slutbetyg blev enligt följande:

melleruds carlstad_tyskale  sigtuna_organicale  backens_mild 
✮✮✮✰✰ ✮✮✮✮✰  ✮✮✮✰✰  ✮✮✮✰✰
3 av 5 p  4 av 5 p  3 av 5 p  3 av 5 p

 

Med pizzan uppäten och ölen provad så dukades det fram lite starkare och medhavda godsaker. De flesta av dessa whiskys är sedan tidigare redan provade så när som på ett undantag, Port Askaig 19 och som vi givetvis var tvungna att köra en lite mera seriös provning på innan den “fria provningen” tog vid… 

Tillgängliga whiskysorter var: Islay Storm, Port Askaig 19, Benriach 12 Chieftain’s, Nikka Yoichi 10 och Glen Garioch 12

whiskylineup_161007

Kvällen rullade på i vanlig och härlig AWC-anda och där både diverse singlemalter, havannacigarrer och allmänt tunggung på stereon kom att avnjutas i en skön blandning. (vart går SM i luftgitarr 2016?? :D)

Värden (FAN) för aftonen tackar alla som hade möjlighet att komma för besöket och där vi också får hoppas på att kunna få till en fulltalig och gemensam provning inom snar framtid.

Vi påminner också alla deltagare om vår nu öppnade ELDVATTEN-provning under Oktober månad och där vi hoppas på att få se många frivilligt inlämnade samplessvar! 😀

//Amnehärad’s Whisky Club