AWC’s 64:e blindprov ifrån bidragare HGU kom ifrån ön Arran och var en whisky som slutlagrats på fat som tidigare innehållit Amarone-vin.

Region: Isle of Arran
Styrka: 50%
Pris: 579 kr

Event: AWC-sample #64
Provdatum: 171019
Bidragare: HGU

 

” Nyanserad doft med toner av vanilj, torkad frukt och nötter toppad av toffee och honung. Lång smak där doftintrycken kommer igen och kompletteras av liten kryddighet, ton av chokladdoppade körsbär och apelsinskal” /Cask Sweden

Medelpoäng: 15,00 av 20,00 p Se skala

AFR CPE FAN HGU HHG HHM
15,00 14,25 15,50 14,50 15,25
Avrundad medelpoäng: 15,00 p

 

Våra samlade omdömen/kommentarer: Se delskala

 

HHM:
SORT: Aberlour 12
DOFT: (4.00p) Torkad frukt,kakao
SMAK: (3.75p) Oljig, malt och mer torkad frukt
E-SMAK: (3.75p) Besk, honung
HELHET: (3.75p) God fruktig whisky
TOTALPOÄNG: 15.25 p

HHG:
Sort: Nån Spirit of Hven?
Doft: 3,75 Ung i doften, lite sherry, aprikos, vit choklad, aningen spritig
Smak: 3,50 Fyllig, drar åt det torra hållet, lite citrustoner
E-smak: 3,75 Fyllig, sötare toner som honung och vanilj. Växer i smak!
Helhet: 3,50 Känns ungdomlig! Fruktig med chokladinslag
Poäng: 14,50

AFR:
SORT: (whiskysort?)
DOFT: (4,00 p) Päron
SMAK: (4,00 p) Vanilj, mörk choklad, svag rök
ESMAK: (3,50 p) Ganska lång eftersmak
HELHET: (3,50 p) Riktigt bra
Ev. kommentar: ?
TOTALPOÄNG: 15,00

HGU:
SORT: *bidragare*
DOFT: –
SMAK: –
ESMAK: –
HELHET: –
Ev. kommentar: –
TOTALPOÄNG: 15.50

FAN:
SORT: Dalmore 12 (HGU-sample)
DOFT: 4.00 Söt aprikos, honung och mörka sherryinslag.
SMAK: 3.50 Fruktig malt med lite spritiga inslag som drar åt det lite torrbeska hållet. Smaken är tyvärr inte fullt så sherrybetonad som doften.
ESMAK: 3.25 Torrbeska inslag med lite vitpeppar och viss fruktighet.där aprikos, halm, kanel, dadlar och honung är igenkänningsbara karaktärsdrag i smaken. Med viss spritighet.
HELHET: 3.50 En hygglig whisky med trevlig doft men som tappat lite av de goda sherryinslagen i smaken.
TOTALPOÄNG: 14,25 av 20,00 p

Vi tackar HGU för *bidraget* till denna omgången och där nästkommande sample bidrages av HHG och där det planerade intervallet för provsmakning är: Snarast, gärna innan månadsslut!
(Vid behov, kontakta webbis för ev. tomflaskor)

Vill du säga nått? Lämna gärna en kommentar!