2010, AWC-Event, Event #1, Värd - FAN

AWC – Event 1 – 100424

Så har då äntligen Amnehärad´s Whisky Club haft sin första premiärafton och kvällen avlöpte väl och alla verkar ha haft kul och alla var nöjda och glada!

caolila12  macallan_fineoak_15  lagavulin_16  famousgrouse
Deltagare/Bidragare:
 (Värd: FAN – 2010-04-24)
AFR: –
FAN: Caol Ila 12
HGU: Macallan Fine Oak 15
HHG: Famous Grouse (blended)
HHM: Lagavulin 16

glas

Vi inledde vår första kväll med smaka av och betygsätta tre olika sorters singlemalt vilka var Caol Ila 12, Macallan Fine Oak 15, Lagavulin 16 och referenswhiskyn i form av en Famous Grouse. Då flertalet av oss medlemmar har ett gott öga till rökig islay-whisky så blev resultatet på vår bedömning och betygsättning föga förvånande då vi fick de båda islay-sorterna på både första och andra plats…

alla

Vidare kan sägas att med själva provsmakningen var det inga bekymmer men däremot själva bedömmingen och betygsättningen var det lite klurigare med och därför kommer en enklare och lättare skala att behöva utarbetas till nästa gång. Även inköp av riktiga whiskyglas (typ Glencairn) bör också ske.