2016, Event, GrandSlam

ELDVATTEN “GrandSlam”

Vårt sammanställda resultat i vårt senaste lilla whiskyprojekt där vi medlemmar i klubben tillsammans med inbjudna gästdeltagare enskilt har testat och betygsatt en “GrandSlam” av tre samples med ganska limiterade utgåvor ifrån importör/buteljerare Svenska Eldvatten.

ev_runda1 

 

Ett riktigt spännande projekt och där både förväntningarna och insatserna var ganska höga då detta är whiskyflaskor med en prislapp runt tusen kronor eller ännu högre.

Att det sedan handlar om fatstyrke-stark whisky som kommer direkt ifrån enskilt buteljerade fat och som inte har några extra färgtillsatser tillsatta eller är kylfiltrerade gör ju inte heller saken sämre. 😉

eldvatten1  

Bruichladdich 2003 61,8% (143 btl.)

(Läs mer info om denna flaskan
på Svenska Eldvatten-hemsidan) 

Se våra enskilda omdömen/poäng »»» 

eldvatten2  

Kildalton  57,7% (204 btl.)

(Läs mer info om denna flaskan
på Svenska Eldvatten-hemsidan)

Se våra enskilda omdömen/poäng »»» 

eldvatten4  

Ardmore 2000 50,2% (180 btl.)

(Läs mer info om denna flaskan
på Svenska Eldvatten-hemsidan) 

Se våra enskilda omdömen/poäng »»» 

Som en liten sammanfattning kan vi direkt konstatera att rökig whisky gärna (och allt som oftast) faller oss gärna i smaken och så var också fallet denna gången där den lite hemliga buteljeringen ifrån nån av de tre “Kildaltondestillerierna” (Ardbeg, Lagavulin, Laphroaig) och som ej fick namngivas på flaskan stod högst i kurs och fick flest poäng. En riktigt smaskig rökwhisky med goda egenskaper!!

På andra plats i detta lilla startfält hamnade fastlandswhiskyn Ardmore. En svagt gulnyanserad whisky som bjöd på överraskande röknyanser och en del fruktigare tongångar. Gottigottgott!!

Att Bruichladdich, den sista whiskyn i poängställningen inte hade nån större rökighet att tala om utan var mera fruktbaserad kan ha varit en liten negativ faktor vid poänggivningen. Några upplevde den också även lite grann spritig i smaken vilket ju också kan dra ner betyget något.

Avslutningsvis ett stort tack till alla som varit med och där vi nu ser fram emot nästa omgång och där det förhoppningsvis framåt december månad kommer att äga rum en liknande provning med “sherrywhisky” på temat… 😀 😛

ev_runda2 

Vi säger på återseende och hoppas alla haft en trevlig smakresa!

//AWC