2013, AWC, AWC-Event, Event #14, Värd - FAN, whiskyafton

AWC – Event 14 – 131025

Så har höstmörkret åter lagt sig och vi i AWC har haft vårt 14:e ordinarie whiskyevent. En afton där vi som vanligt bidrog med var sin flaska plus ett par “bonus”-flaskor i form av två gemensamt inköpta buteljeringar ifrån SWF.

Första lineupen blev enligt följande:

tullibardine_228 glenturret_10 benromach_swf18 highlandpark_leif
 Tullibardine
228 Burgundu
Finish, 43%
 The Glenturret
10, 40%
 Benromach
2003, 46%
(SWF-18)
 Highland Park
Leif Eriksson,
40%
14,60 p 11,70 p 15,50 p 14,70 p

 

En omgång där höstens SWF-whisky, Benromach blev högste poängplockare och som med sin rökighet tilltalade oss mest av dessa fyra. Den visade sig också via sin något ljusare färg vara den mest lättgissade och som alla lyckades pricka in och gissa rätt på.

linup_14

Sist i omgången blev Glenturret 10 som med sin rent utav otäcka och inte helt angenäma doft fick en del poängavdrag överlag hos deltagarna men som totalt ändå lyckades få ihop 11,70 p.

tullibardine_228 glenturret10

benromach_2003 highlandpark_leif

Efter att första omgången avslutats och då riset och den kinesiska fläskfilé-grytan hade blivit färdig och avnjutits i samband med “löst snack” och en hel del skratt så var det dags för den andra sittningen.

aberlour_abunadh 33_128 Zemanta Related Posts Thumbnail laffeqacask
 Aberlour
a’bunadh, 59,7%
batch 45
 33.128
(SMWS) 64,6%
Springbank
Port Wood,
48,7% (SWF-17)
Laphroaig
QA Cask, 40%
 17,75 p 18,75 p  16,40 p  15,30 p

 

Detta visade sig blir en mycket uppskattad omgång innehållandes riktigt god whisky och där flertalet plockade hem riktigt höga poäng!

Den enade meningen ifrån andra sittningen är att vi allihop tycker att Aberlour a’bunadh tillhör det absoluta toppskiktet vad beträffar sherrylagrad whisky. En otroligt god och riktigt prisvärd whisky och som man definitivt bör ge en chans om man ännu inte testat den!

event14_andra

Taxfree-versionen QA-Casken ifrån Laphroaig hänger med ganska bra men tappar lite pga. av den känns något urvattnad och hade definitivt vunnit på något högre alkoholstyrka. Kvällens tredje bästa whisky blev Springbank Port Wood och som överraskade oss positivt kom också den ifrån SWF och är Svenska Whisky Förbundets  17:e buteljering.

Kvällens vinnare och en av de absolut alkoholstarkaste whiskysorterna (64,6%) vi smakat blev innehållet i flaskan med det kryptiska namnet 33.128 – “A body-slam from Big Daddy”. En whisky som tappats och buteljerats av den internationella whiskyklubben “The Scotch Malt Whisky Society” och där fokus vid val av faten läggs mer på själva innehållet och smakerna än vilket destilleri som står bakom. (är man nyfiken finns ju alltid Google eller ex. denna kodlistan)

14_score

Under kvällen diskuterades det även lite fram och tillbaka om diverse whiskyträffar och andra event och om vi eventuellt ska försöka hålla i ett nytt Arfen-event nån gång frampå vårkanten igen. Hur och om det blir nått med detta får vi be att få återkomma om lite längre fram.

Vi kan dock avslöja att det ligger en “Advents-box” i startgroparna och som planeras att köras 4 helger i december och med ungefär samma typ av upplägg som med “Semester-boxen” vi hade i somras. Det vill säga 4 st. whiskys á 3 cl vardera (i prisklassen ca 600-1000) och som tanken sedan är att man betygsätter och lämnar sina omdömen på här på hemsidan. (Boxarna blir begränsade till 20 st och landar på ca 200 kr)  

Mer info om detta kommer troligvis upp här på AWC-sidan inom några dagar eller närmaste veckorna, så håll gärna utkik om intresse finnes att hänga på! (gäller personer med “nära anslutning” till klubben eller som har varit med vid tidigare händelser eller känner nån av medlemmarna)

P.s Våra närmare resultat för varje specifik whisky ifrån vår 14:e afton kommer att uppdateras och läggas upp allteftersom de blir färdigställda.

På återseende!

/Amnehärad´s Whisky Club