2011, AWC-Event, Event #5, Värd – HHG

AWC – Event 5 – 110128

skyltRopen skalla, ut till Er Alla… “VI VILL HA BÄTTRE SPRIT PÅ SYSTEMBOLAGET”!! Ja, detta ganska roliga budskap är ett av ämnena som avhandlades vid vårt 5:e event.

Grundorsaken är att vi som gillar singlemalt tycker det är för dålig rotation på flaskorna på vårt lokala systembolag. Alltid “samma gamla” vanliga sorter som står kvar på hyllorna och att det väldigt sällan kommer in nått nytt…

Vi får väl se, kanske kommer vi att finnas med i nått 1:a maj-tåg framöver, då detta var ett av förslagen på hur vi som klubb ska försöka kunna påverka detta…

 

Deltagare/Bidragare: (Värd: HHG – 2011-01-28)
AFR: AnCnoc 12
CPE: Balvenie DoubleWood 12
FAN: Auchentoshan Select
HGU: Dalmore 12
HHG: Port Charlotte An Turas Mor
HHM: Cragganmore 12
MKA (Gäst): Glenmorangie Original 10

glaslÅterigen så har vi då haft en helt sanslöst rolig whiskyafton med massor av skratt, god mat och en hel del whisky som intagits! En inbjuden gäst fanns med oss under kvällen som tyvärr också fick utstå den hårdaste av alla “invigningsritualer”… (ledord: snus)

På vår smakresa “The Whisky Mile (100+)” så har vi nu också genom denna whiskyafton avsmakat och betygsatt 7 st whiskysorter till och är nu uppe i totalt 29 st provade sorter.

Även denna gången blev vi glatt överraskade då vi i glasen fick ett par sorters favoritwhisky som placerade sig högt på vår topplista…!

startfalt_5

Detta var allt ifrån vår 5:e whiskykväll och som vanligt så finns det kanske andra som tycker olika och som inte håller med oss i våra bedömningar. Alla ni är självklart också hjärtligt välkomna in i vårt forum för att diskutera och vädra era åsikter.

I vår nya frågesports-omgång med diverse allmänbildande(?) whisky-frågor så plockades den vinnade raden av HGU på 8 rätt hem segern…

resultat5