Om oss

Hej och välkommen till Amnehärad´s Whisky Club, den lilla whiskyklubben med den stora passionen! Ett gäng med “goa gubbar” ifrån Amnehärads socken (Gullspång) och där vi alla gillar rökig whisky.

Denna whiskyklubb har bildats (100314) för att några gånger om året kunna träffas och få avnjuta, betygsätta och framför allt dricka god whisky och lyssna på tung hårdrock tillsammans. Vi är alla glada amatörer inom området och tycker att detta är en kul grej och detta skall givetvis tas med i beaktning då information ev. inhämtas ifrån våra sidor…

För att ta del av allt det senaste ifrån AWC, se Bloggsidan/Nyheter!

awc_medlemmar


Förutom att vi testar whisky vid våra whiskyevents så provsmakar vi (oftast) varje månad en “hemlig” sample (blindprov). Samples-provning är en tillställning som i det stora hela går ut på att en av deltagarna köper eller bidrar med en redan inhandlad whisky och som sedan delas upp i “hemlighet” på mindre flaskor, SAMPLES á 5 cl.

sampleDessa delas sedan ut till deltagarna som då har till uppgift, att dels försöka hitta/gissa vilken sort de tror det är och dels sätta ett betyg med ett beskrivande omdöme. Själva provsmakningen sker hemma privat hos var och en av deltagarna och där alla provade whisky-samples-svar sedan här presenteras på sidan och införes i vår whiskylista.

Vi hoppas att Du som besökare också ska kunna finna nånting av intresse här hos oss även om vår sida till största delen är avsedd för oss och våra medlemmar och för vår unika whiskysammanställning. Vi tar gärna emot åsikter om whiskysorter vi har smakat eller diskuterar andra whiskyrelaterade frågor.

Amnehärad´s Whisky Club är medlemmar i Svenska Whiskyförbundet

Och kom ihåg! Vi är alla glada amatörer inom området, vi älskar rökig whisky och vi förordar ej whiskysnobberi… 😉

Sláinte!

glencairnglas