2010, AWC-Event, Event #3, Värd – AFR

AWC – Event 3 – 101001

Så har vi då haft vår 3:e whiskyafton och det var återigen en fantastiskt rolig kväll med MASSOR av smakupplevelser. Vi lyckades faktiskt med bedriften att prova oss igenom och betygsätta hela 7 st olika sorters singlemalts-whisky! Med oss vid vår sittning hade vi också för första gången en gästdeltagare.

glengarioch_bourbsherry  scapa_orcadian16  ilech12  bowmore_darkest_15  ardbeg_supernova_2010  yaza18  springbank_10

Deltagare/Bidragare: (Värd: AFR – 2010-10-01)
AFR: Glen Garioch Bourbon and Sherry Cask
CPE: Scapa The Orcadian 16
FAN: Ileach Single Malt 12
HGU: Bowmore Darkest 15
HHG: Ardbeg Supernova 2010
HHM: –
IAN (Gäst): Yamazaki Single Malt 18
+ *Bonuswhisky: (AFR) Springbank 10
(*whisky som plockas fram under den senare delen av kvällen…)

omg1Yamazaki-whiskyn var en riktigt trevlig och ny bekantskap för de flesta av oss som då bara tidigare har smakat 10:an och 12:an förut. Detta är en riktig god whisky med en härlig doft, fin färg och väldigt god eftersmak.

Efter lite lättare förtäring av god mat laddades det om inför omgång nr 2.

Då ställdes Supernovan, den blekgula rökbomben med de högt ställda förväntningarna, mot dels en annan riktig rökare med okänt ursprung “Mannen från Islay” – The Ileach, och dels mot Bowmore Darkest 15, en mörk sherryfat-lagrad kvalitetswhisky med en rik och komplex smak…

omg2Och som väntat var åsikterna om de olika whiskysorterna många och ibland delade bland medlemmarna under kvällen. Men faktiskt även helt samstämmiga när så till slut aftonens lilla överraskning plockades fram, i form av en 10-årig Springbank och som dessutom går rakt in på kvällens 2:a plats i resultatlistan!! Jäklar, vilken god whisky!

Sammanfattningsvis en hellyckad afton och där vi också hade nöjet att ha en gästdeltagare med oss för första gången. Vi fick också två första-pristagare även i “floskeltoppen” denna kvällen… (gissa vilka två av medlemmarna det var, hehe)

Presentation av resultat och poäng, omgång #3.

resultat_3