2018, AWC, AWC-Event, Event #23, Värd - FAN, whiskyafton

AWC – Event 23 – 181012

Det är snart nästan ett år sedan vi hade en ordinarie whiskyträff med AWC där alla whiskymedlemmarna kunnat närvara och njuta av livets dryck och där det inte är helt lätt att kunna få till några luckor eller avsätta nån ledig dagar som passar alla, så här i livets labyrinter och med fullsmockade scheman.

Även denna, vår 23:e AWC-träff fick bli med en något reducerad styrka och som samlades hos värden FAN för att smaka både lite gammal och och tidigare provad klubbwhisky och där även ett par stycken medhavda nya inköp fick ingå i aftonens “lugna” lineup.

Innan själva provningen öppnades avhandlades lite vanligt förekommande öppet tjöt om ditten och datten och där även kvällens meny (som inhämtades ifrån Otterbäckens pizzeria) bestämdes. Även lite sedvanlig redovisning av klubbkassan förelåg och där det även diskuterades och beslutades att vi för en tid kommer att hålla upp med AWC-samplesprovningarna då intresset på senare tid varit lite svalt.

Förutom att försöka öka klubbträffarna lite i antal (om än med mindre närvarande medlemmar) kommer det även i fortsättningen att vara en viss aktivitet via klubbens underavdelning: Samples Of Whisky där vi även i framöver kommer att kunna ha vissa personligt inbjudna gästdeltagare till dessa events. (Här gäller det också att hålla lite koll på hemsidan, facebook och sin mailbox för att inte ev. missa något…)

Själva provsmakningen avlöpte utan några egentliga större missöden (eller felsägningar!) och där alla deltagare faktiskt lyckades sätta och pricka in i vilka glas de olika whiskysorterna ur startfältet fanns. 😀

Ett startfält med ett slutresultat som på förhand kändes ganska förväntat och där vi inte heller helt överraskande fick de båda två rökwhiskysorterna på de högsta platserna och där de båda orökiga benämdes mer med ord som “vardagswhisky”.

WHISKYLINEUP:

 

SPEYBURN
Bradan Orach, 40% (289 kr)
Bidragare: HGU

“Nyanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av gula päron, ljunghonung, halm, ananas och vanilj”

 

COMPASS BOX
The Peat Monster (blended) 46% (699 kr)
Bidragare: AWC

”En whisky från Svenska Whisky-förbundet och Compass Box (SWF nr. 24) Nr of bottles: 2000, Blended, non chillfiltered, no coloring”

 

KNOCKANDO
15 YO, 43% 
(499 kr)
Bidragare: FAN

“Nyanserad smak med tydlig fatkaraktär, inslag av torkad frukt, mörk choklad, kanel, nötter, farinsocker och pomerans. ” /Sb

 

Kilchoman
PX Finish Cask Vatting, 56,7%
(949 kr)
Bidragare: AWC

“(Destillerad 2011,buteljerad 2017, ca 6 y.o, hårdrökt malt, ca 50 ppm från Port Ellen Maltings, SWF-26)

 

Trots att detta redan på förhand var planerat som ett lite lugnare event och där antalet smakade whiskys under kvällen kunde räknas på en hand så fick vi ändå säga adjö till ett par stycken av våra klubbflaskor som varit med under några events men som nu tog slut och gick i graven… R.I.P

 

Presentation över vårt samlade resultat:

Avslutningsvis säger vi tack till alla närvarande (och hoppas att de som inte kunde närvara kan vara med nästa gång) och blickar framåt där vi förhoppningsvis kanske kan lyckas få till lite tätare träffar.

//Amnehärad’s Whisky Club