2012, Event, Event #1, Samples Of Whisky, Värd - TPWC

SoW- Event 1 – 120512

Då AWC nu har inlett ett whiskysamarbete med en annan whiskyklubb, TPWC ifrån Degerfors och via det gemensamma projektet Samples of Whisky så tyckte vi att det kunde vara kul att träffas och lära känna varandra lite vid en vanlig whiskyafton. I vanliga fall så smakar vi  whiskysorterna som ingår i projektet privat, hemma hos var och en.

bowmore_enigma_12 bunnahabhain_peatedsherry glendronach_allardice18 kilchoman_sherrycask kilchoman_vintage macallan_speymalt2002
Startfält:
 (Värd: TPWC – 2012-05-12)

Bowmore Enigma 12
Bunnahabhain Peated Sherry (A.D Rattray)
Glendronach Allardice 18 
Kilchoman Sherry Cask 
Kilchoman Vintage 2006 
Macallan speymalt 2002 Gordon & MacPhail

Vi var endast bara tre stycken i från AWC som lyckades komma iväg på denna träffen då det körd ihop sig lite grann tidsmässigt för de andra medlemmara. En träff som för övrigt var riktigt kul och med massor av välsmakande whiskygodis.

sow_event_1_pic2

Till skillnad mot oss i AWC så använder sig TPWC av “Benny Ingmans 100-skalan” när de betygsätter whisky vilket vi andra var lite ovana vid till en början.  Men det löste sig efter att vi hade börjat smaka lite…

Vidare så diskuterade hur det fortlöpande upplägget skulle försöka se ut inför våra kommande samples-provningar med SoW och om vi eventuellt var sugna på att försöka göra nån resa för att besöka nått av våra destillerier i Nora eller Grythyttan.

presentation_sow_ev1

Markus hade även fixat till en trevlig presentation för vare whiskysort och som vi samtalade lite granna om inför provningen.

Vi valde även att smaka sorterna som ett “halvt blindprov”
(dvs. vi visste vilka whiskys som fanns men inte i vilket glas)