2011, Event, Munskänkarna

Munskänkarna – 111202

Munskänkarnas whiskyafton med Mackmyras masterblender Angela D’Orazio som provningsledare

Det var tyvärr en något reducerad styrka av AWC-medlemmar som kunda tacka ja till den inbjudan vi fått och som for iväg till Folkets Hus, för att delta vid Munskänkarnas lite speciella afton. En kväll där det för ovanlighetens skull, skulle provsmakas whisky istället för vin som egentligen är den vanligaste drycken vid deras olika provningar.

mackmyra_07_framtidstro terenpelli_8 armorik_singel_malt amrut_single_malt kilchoman_spring_2011 nikka_puremalt_white

Deltagare/Bidragare: (Värd: Munskänkarna – 2011-12-02)
CPE: –
FAN: –
HHM: –
MUNSKÄNKARNA: Mackmyra Special 07Teerenpeli 8Armorik Single Malt de Bretagne, Amrut Single MaltKilchoman Spring Release 2011Nikka Pure Malt White

awc_angelaTill denna whiskyaftonen (i lilla Otterbäcken!) hade Munskänkarna också lyckats att få Mackmyras masterblender Angela D’Orazio att komma, dels för att berätta lite om sig själv och sitt jobb som “whisky-ambassadör” och som ansvarig för Mackymyras sortiment och dels för att leda själva whiskyprovningen.

“Whisky ifrån alla världens hörn” var temat för kvällen och där det i startfälet fanns whisky ifrån Skottland, Sverige, Finland, Japan och Indien representerade och som skulle komma att provsmakas.

Sägas kan också göras, att när själva startfältet hade dukats upp och vi fick gå och hämta våra glas så blev vi mäkta förvånade när det visade sig att vi hade hamnat på en provning med nästan exakt samma whiskysorter som vi själva hade haft med vid vår senaste whiskyafton, hehe

Sorterna provsmakades under anföran av Angela som samtidigt berättade lite om de olika sorterna och deras olika egenskaper, smaker osv. Det fanns därför inte så mycket tid och möjlighet att diskutera våra olika omdömen och poäng, mer än i stort om dessa whiskysorter och därför finns det ej här några poäng eller omdömen angivna.(edit: poäng och våra samlade omdömen hittas nu om man följer respektive sorts länk)

alla_munsk

När alla sorterna väl hade smakats så fanns det väl för oss i deltagare ifrån AWC inga större överraskningar i resultatlistan för kvällen där vi var ganska klara med att de båda vinnarna för kvällen var Kilchoman (om man gillar rökig whisky) och den japanska och fruktigt blommiga Nikka White. (som även var ganska lik den Nikka Black som vi tidigare har smakat)
Gällande Mackmyras 07:a så tyckte vi allihop att detta är den bästa vi hittills av de 3 st. vi nu har smakat och att den har börjat arta sig och att den faktiskt har blivit godare. Kul! Fransmannen var exakt samma sort som vi tidigare smakat och även denna gången fick den ganska låga betyg. Beträffar Amrut (standard) så var denna kanske något litet snäpp bättre än “the peated version” men den kan tyvärr inte av oss höjas till skyarna.

Det var också fantastiskt kul och intressant att få prova på och smaka den finska singlemalts-whiskyn Teerenpeli. Fast om man vill betala över 800 kr för endast 50 cl av denna dryck så måste det nog till ganska mycket mer smakmässigt, om denna skall lyckas bli en favorit…

tackAvslutningsvis vill vi i Amnehärad´s Whisky Club passa på att bocka och buga och säga STORT TACK!, till Munskänkarna och alla era medlemmar för att vi fick en inbjudan och för en mycket trevlig och väl genomförd whiskyafton, med både god mat och dryck!.

Vi tackar också Angela för hennes intressanta föresläsning och för autograferna vi fick på våra portföljer samt det intressanta erbjudandet om fatköp, (…som snarast skall övervägas av oss i klubben)

Slainté!