2015, Event, MWC-event, whiskyafton

MWC-träff i Hova – 150501

Efter inbjudan och förfrågan ifrån grannarna Mons Whisky Club (MWC) i Hova så var det den 1:a maj åter dags för oss i AWC att dra på fintröjan, packa whiskyväskan och bege oss… 🙂

mwc_event01MWC-gänget bjöd på en afton med ett litet annat upplägg än vad vi brukar ha och där kvällen först inleddes med lite lättare förtäring (nja, snarare ett helt fullsmockat bord!!) med diverse kallskuret att förse oss utav och där bla. Peters egna FlensOst var en höjdare bland alla andra godsaker. 

mwc_event02 mwc_afton

Efter att måltiden avslutats (i den ridderliga miljön och atmosfären!) och där vi hade bekantat oss lite mera ingående med varandra så plockades den första av kvällens fyra sorter fram och som efter ett litet överläggande om olika rökstyrkor osv. fick bli Longmorn 16. En Speyside-whisky som vi i AWC redan hade testat vid ett tidigare tillfälle och som det nu skulle bli intressant att åter få känna lite på. Läs mer…

Den andra flaskan med Bunnahabhain Darach Ùr ifrån Islay var också även den ett kärt återseende för AWC’s del och som vi hade testat redan tre år tidigare. Det är alltid kul med återprovningar för att se lite grann hur poängsättning och smakuppfattningen eventuellt förändras. (En Islay-whisky tackar man ju inte heller nej till) Läs mer…

Whisky nummer tre var en Laphroaig Select som också även det var en känd bekantskap och som vi själva nyss hade träffat från vår senaste egna samplesprovning. (En Islay-whisky till, det tackar man ju inte heller nej till…) Läs mer…

Sista whiskyn ut ifrån kvällens lineup var en Amrut Peated Indian och som faktiskt även den var en nygammal bekantskap till oss tidigare provning med den stora skillnaden att detta var en Cask Strenght-version på 62,8%. (som öppnade upp nyfikenheten rejält hos oss AWC’are som tidigare dissat deras 46%-iga version ganska hårt) Läs mer…

En liten summering av kvällens startfält kunde ge vid handen att det var en stabil provning som gubbarna i Hova hade bjudit oss på och där de ingående sorterna i startfältet ansågs hålla hög klass. MWC kör med 100-skalan vid själva betygsättningen men där vi i AWC även satte poängen enligt vår mera kända 20-skala. Då en slutgiltig total poängsammanställning ej gjordes efter sittningen så kan här bara AWC’s enskilda resultat presenteras. 

mwc_event_scoreboard

Den uppmärksamme noterar att det även finns med en bonuswhisky i redovisningen i form av Ole Smoky Original Moonshine 50 %. Ett finkelbetonat minnesmärke av lägsta rang och en lågvattenwhisky utan nån som helst pardon… Absolut sämsta vi smakat hittills!! Varning!!! 
Läs mer…

Även en något mera högintressant Bowmore-skapelse och en Finlands-buteljering av The First  Editon-serien (Sherry Hogshead, Single Cask Ref. ES 016/02. 297 bottles) plockades fram ur skåpet och kom att avnjutas under den fria delen av provningen.

Denna kom dock ej att poängsättas under nån större ordnad form. Inte heller gjordes nån mera ingående poängbedömning av den äpple-betonade whiskypunchen ifrån Jack Daniel’s som intogs till kvällskaffet och till öset och bakgrundstonerna ifrån heavy_riffing_Iommi_Jonas i det andra rummet.

mwc_event04 mwc_event03 jackdaniels_applewhiskypunch

Ett stort tack ifrån oss i AWC till MWC (och värden Peter) för en mycket väl genomförd afton med mycket god mat, smakfull whisky (sånär som på en riktig otäcking!!) och ett genomtrevligt umgänge.

Detta gör vi gärna om… 🙂

//Amnehärad’s Whisky Club