(AWC-sample #73, HHM)

Aberlour a’bunadh batch 65 59,5%

Efter en liten omkullkastning i turordningen för sampleslistan (där AFR testades före HHM) kan vi nu så slutligen presentera svaret vid vår 73:e hemliga samplesomgång. En whisky ifrån höglandet och Aberlour-destilleriet och som vi tidigare har smakat, fast i en tidigare batch. (Dock aningens tunt på fronten med inkomna svar… Skärpning gubbar!)

“Karaktärsfull, kryddig smak med viss rökighet, inslag av fat, apelsinskal, choklad och torkade frukter.” //Sb

Aberlour a’bunadh batch 65 59,5%Region: Highland
Styrka: 59,5%
Pris: 669 kr

Event: AWC-sample #73 Värd: AWC
Provdatum: 200407
Bidragare: HHM

 

Medelpoäng: 15,25 av 20,00 p Se skala

AFR CPE FAN HGU HHG HHM
15,25 15,75 14,75
Medelpoäng: 15,25 p

 

Våra samlade omdömen/kommentarer: Se delskala

FAN: 
SORT: (min gissning) Glenlivet Archive 21 43%
DOFT: Ganska fruktig nos med en del torrsträvighet. Karamellkola och lite aprikos. Guldfärgad whisky.
SMAK: Lite torrsträv, halvsöt smak med en del aprikosfruktighet och liten träton av ekfat. Nyanser av gräddkola.
ESMAK: Ganska hög sötma med en del trätoner ekighet och lite mörka bär. (Drar lite åt sherryhållet). Med en lite spritnyanserad svans.
HELHET: En bra, orökig whisky med lite torrsträvigt motstånd i. Ganska fyllig smak men med en lite spritnätt och något besk underton som tar ned betyget något.
TOTALPOÄNG: 15,25 p av 20,00 p

HGU:
SORT: (min gissning) Ben Nevis
DOFT: –
SMAK: –
ESMAK: –
HELHET: –
TOTALPOÄNG: 15,75 p av 20,00 p

HHG:
SORT: (min gissning) Old Ballantruan 15
DOFT: 3.75 Blommig, fräsch doft, vanilj och honung
SMAK: 3.75 Söt, mjuk, ganska stark smak där gräddkola, vanilj och en lite beskare pepparton ( fat och vitpeppar ) kliver fram. Choklad också i främre ledet!
ESMAK: 3.50 De söta tonerna i form av gräddkola och vanilj håller igång whiskyn en liten stund.
HELHET: 3.75 Jag fick O’boy alternativt kombinerat med Irish Coffee-känsla över denna och drömde mig snabbt bort till de alpina pisterna Trevlig whisky!!
TOTALPOÄNG: 14,75 p av 20,00 p

(SMAKHJUL – i skala 0 till 50) 
  AFR CPE FAN HGU HHG HHM Medel:
FATIGHET 25 20 25
BESKA 20 25 25
SÖTMA 30 25 30
FRUKTIGHET 25 30 30
BLOMMIGHET 20 30 30
MALTIGHET 25 25 25
KOMPLEXITET 25 20 25
KRYDDIGHET 15 25 25
RÖKIGHET 5 0 5
SPRITIGHET 15 5 15
Viss avrundning uppåt sker ev. vid medelräkning

 

Vi tackar AFR för *bidraget* till denna omgången och till alla deltagare som inkommit med sina smaknoteringar och poäng. Den aktuella sample som kommer härnäst bidrages av CPE och där det planerade intervallet för provsmakning/svarsinlämning är under hela månaden: APRIL
(Vid behov, kontaktas webbis för ev. tomflaskor)

Vill du säga nått? Lämna gärna en kommentar!