På denna sidan lämnar vi in våra personliga svar/omdömen/poäng på sorter och samples som provas gemensamt i klubben…

Hur gör man för att lämna in sitt samplessvar? (Ett svar i taget)

# Svar inlämnas via ”kommentar-formuläret” längst ner på denna sidan. (var noga med att ange vilken sort som svaret avser!)
# Använd gärna (kopiera) den nedanstående blåa ”mallen” en bit ner på sidan. Betygsskalorna som vi använder hittas ovanför formuläret.
# Ett tips är att först kopiera ”mallen” till ex. anteckningar, word osv, (eller skriva på papper) innan man skriver (eller klistrar in) sitt svar.
# Råkar man skriva fel är det bara att skicka in ett nytt svar (gärna med notering om detta, så justerar webmastern detta i efterhand)
# Svårt att ange delpoäng/omdömen? – Ange gärna då bara en totalpoäng och ev. en gissning på sort! – Det är det VIKTIGASTE!
(Och komihåg – här finns inget ”rätt eller ”fel”, det är dina smaklökar!)

Om problem med svarsinlämningen uppstår (oftast vissa surfplattor och mobiler) eller om sidan är nere så kan man också maila svar till:
mail@amneharadswhiskyclub.se (eller SMSa Freddde: 0706715559)

Här lämnas samplessvar in enligt följande uppställning och mall:
(Tips, markera blå text nedan, högerklicka, kopiera och klistra in i formuläret och redigera och ändra ”whiskysort”, ”0,00”, ”text” osv…)

skalornaSORT: (whiskysort?)
DOFT: (0,00 p) text
SMAK: (0,00 p) text
ESMAK: (0,00 p) text
HELHET: (0,00 p) text
Ev. kommentar: ?
TOTALPOÄNG: 00,00

 

För att se betygsskalorna, klicka här eller på bilden ovan.
OBS! Att ange sorten och TOTALPOÄNG (00,00 till 20,00 p) är det viktigaste, om man har svårt att lämna omdömen och delpoäng.

Obs!! Det gamla svarsformuläret är borttaget och där våra samplessvar numera skrivs in direkt i AWC-sidans kommentarfält här nedan:

2 Kommentarer

 • SORT: Hudson Single Malt Whiskey
  DOFT: 3.75 God doft av torkade aprikoser, toffeekola spannmål och lite vanilj. Hittar även några stråk med lite fräscha citrusinslag och sågspån mdd en del sötma i. Trivsam och behaglig (orökig) doft.
  SMAK: 3.50 Smaken har en lite mer rå karaktär och där träinslaget tar större plats och släpper även fram lite mera spannmålsnyanser där även en liten kryddig ton infinner sig.
  ESMAK: 3.25 De något trätorra inslagen i efterdyningarna och den lätt maskerade vaniljen gör att tankarna drar åt grainhållet och där de tidigare aprikosnyanserna är mera spannmålsinriktade.
  HELHET: 3.50 En ganska rund whisky överlag som har en del karaktärsdragande inslag som för tankarna åt bourbon/grain-hållet och som även innehåller en viss balanserad spritighet. Tycker doften är något bättre än smaken.
  TOTALPOÄNG: 14.00 av 20.00 p

 • SORT: Testwhisky (får stå kvar som exempelsvar)
  DOFT: (3,00 p) Aprikos, gråpäron och skorstensinsida. Ostronskal?
  SMAK: (3,50 p) Söt rök med lätt beska och svag aceton
  ESMAK: (3,25 p) Lång, fyllig smak med lätt beska och svag spritighet
  HELHET: (3,25 p) Prisvärd whisky med god doft och rökighet.
  Ev. kommentar: Trevlig etikett och gött plöpp!
  TOTALPOÄNG: 13,00

Vill du säga nått? Lämna gärna en kommentar!