2011, HHM, Orkney, Sample

Highland Park 18

highlandpark_18Region: Orkney
Styrka: 43 %
Pris: 589 kr

Event: Sample #4 (blindprov)
Provdatum: 110404
Bidragare: HHM

Medelpoäng: 14,40 av 20,00 p Se skala

AFR CPE FAN HGU HHG HHM MKA
11,50 13,50 13,75 16,50 13,50 15,25 16,50

 

Våra samlade omdömen/kommentarer: Se delskala

DOFT: (3,50 av 5 p) Doftar lite parfym med inslag utav päron. Vacker färg. Ganska fruktig, mild doft. Bärnsten, Torkade katrinplommon, kola, mjölkchoklad med russing och mandel, fat. Fruktig, Äpple, vanilj/Gyllen gul. Mörkt gyllengul whisky som i doften är fruktig etanol! Överjästa körsbär. Angenämt gyllengul. God, intensiv och ganska söt och fruktig doft. aprikos, ingefära och päron(?). Bärnstensfärgad, lite spritig doft med inslag av vanilj.

SMAK: (3,70 av 5 p) Rökig med bra bett, smak av salmiak. Kraftfull smak, bra bett med ett litet beskt inslag. Fatkaraktär (sherry?). Smaken är fruktig(honung, körsbär, rabarber), den är även eldig o en viss nötighet kan urskiljas. Fruktig söt smak. Honung, fat och brända mandlar. En del fräna toner. Jag har aldrig ätit ljung men jag tycker att den smakar ljungsöt, torkad frukt. Päron lite lakrits eller eucalyptus, god smak.

E-SMAK: (3,40 av 5 p) Söt med viss rök. Lång, söt, färskt trä övergår till rök. Ganska svag fruktig men ändå kvardröjande. Ganska kort men angenäm. Kort eftersmak av ingenting och som tunnar ut ganska fort… Lite blommig o sträv lite torr men helt ok. Lång eftersmak, vanilj.

HELHET: (3,70 av 5 p) En god whisky med bättre smak än doft, efter vattning kom det fram mer frukt-toner. En fin whisky med allt man kan önska utan rök. En trevlig, lite fruktig fredags-“afterwork”-whisky som passar bra framför teven… En angenäm whisky! Inget att hålla i handen en ruggig Novemberkäll när de sista löven rivs ner av en härlig höststorm, då tar i alla fall jag hellre en “redig” Islay!! Hade för mig att jag verkligen gillade denna lite “mitt emellan whisky, så jag blev lite besviken. Hade för mig att röksmaken var större. Vatten tog fram mer ljungsmaker, men tog bort röken, så det rekomenderas ej. Riktigt god. Lagomt rökig.