2011, AFR, Highland, Sample

Old Pulteney 12

oldpulteny_12Region: Highland
Styrka: 40 %
Pris: 349 kr

Event: Sample #5 (blindprov)
Provdatum: 110506
Bidragare: AFR

Medelpoäng: 13,20 av 20,00 p Se skala

AFR CPE FAN HGU HHG HHM
13,00 15,00 13,00 14,00 09,00 15,00

 

Våra samlade omdömen/kommentarer: Se delskala

DOFT: Mycket doft av frukt, petrolium och aprikos. (luktar lite som en Famous Grouse, det där lite bensin-aktiga…), Päron,chocklad, vanilj, eukalyptus. Fin guldgul färg. Färgen fin gyllengul men doften drog ner betyget rejält, luktar lösningsmedel, Fin gyllengul färg, doftar honung, aceton samt en svag doft av innerslang, Guldfärgad, Doftar fat med lite citrus, vanilj och banan. Inte så mycket doft

SMAK: God, smakar verkligen lite banan, ljung. Enkel smak, Söt fruktig smak, lite kola, Lite spritig tunn besk smak med en viss sötma. Ungefär som att jag hade en Emsertablett nånstans bak i munnen! Fin rund smak av frukt,lite eukalyptus,smörkola lite vass i början men god. Stark smak, (av hög alkolhalt eller sprit-genomslag?) lite fruktig, ganska god smak. Lite sötma känns.

E-SMAK: Fat, ganska kort. Viss hetta som tunnar ut o övergår till en viss sötma! Honung,(emser), kort eftersmak! Hyfsat lång eftersmak, ganska stark. Det bränner till lite grann… Mycket fruktig lite torr.Bra bett en bra whisky.

HELHET: En god whisky, enkel med lite annorlunda doft/smak. Att vattna gjorde varken till eller från. Nja, strax under medel för min del. En ganska “spritig” whisky, med ett visst inslag av frukt (aprikos) och lite jord. En mycket trevlig whisky som passar mig jämt måndag som lördag. Efter första klunken dömde jag ut den fullständigt men sen tog den sig. Doften drar ner betyget.