2011, CPE, Highland, Sample

Glen Garioch Founders Reserve 1797

glengarioch_foundersreserveRegion: Highland
Styrka: 48 %
Pris: 295 kr (utlandet)

Event: Sample #6 (blindprov)
Provdatum: 110612
Bidragare: CPE

Medelpoäng: 14,70 av 20,00 p Se skala

AFR CPE FAN HGU HHG HHM UJA
13,00 14,50 15,50 17,50 14,50 14,25 13,50

 

Våra samlade omdömen/kommentarer: Se delskala

DOFT: (3,60 av 5 p) Ljusgul färg, Lite frän doft, gummi, vanilj, hallon, aprikos, En mycket god och fruktig doft!. Lite vanilj, lite vass doft. Bärnsten, torkad frukt, mörk blockchoklad.

SMAK: (3,80 av 5 p) Kändes ganska stark. Den blev bättre med lite vatten. Lite vass bättre med lite vatten riktigt god whisky. Riktigt elegant, medelfyllig och fruktig whisky med inslag av fat och nånting mer, smörkola kanske(?). Lite vass(avdomnande effekt på tandkött o gom!) Smak av hallongrottor, vitpeppar o kanske lite menthol. Lite spritig, men mycket smak. Stark smak.

E-SMAK: (3,60 av 5 p) God eftersmak, komplex. Fat. Ganska lång eftersmak som kommer igen efter ett tag. Lite lakrits. Fatbeska, honung, vanilj. Ganska kort eftersmak, men känslan av den finns ändå kvar i munnen! Lång god smak av frukt o lite vanilj. Ett gott om än lite väl kort avslut som drar lite åt det torr/beska hållet.

HELHET: (3,70 av 5 p) En rekommendabel whisky som man gärna vill ha mer av, dock en liten avsaknad av rök… En bra/god ickerökig whisky! Skulle kunna vara en blended! Irländsk? Tyckte whiskyn var god, med en hel del karaktär. Doft och smak skiljer sig en hel del. Doftar åt Cragganmore/Dahlwinnie-hållet. Tycker att det här var en kanon whisky. riktigt smakrik, bäst med lite vatten en höjdare.