2011, FAN, Islay, Sample

Blackadder Peat Reek

blackadder_peatreakRegion: Islay
Styrka: 46 %
Pris: 669 kr

Event: Sample #7 (blindprov)
Provdatum: 110703
Bidragare: FAN

Medelpoäng: 16,50 av 20,00 p Se skala

AFR CPE FAN HGU HHG HHM MKA
16,00 16,50 17,25 16,25 17,00 14,50 18,25

 

Våra samlade omdömen/kommentarer: Se delskala

DOFT: (3,60) En väldigt ljus whisky med en underbar doft av rök, tång och sälta blandat med päron… En härlig doft av rök o sötma lite gummi utseende perfekt, Blek färg men en härlig doft av tjärsnöre och rök, Lite spritig, jäst, smörkola, rök, tjära, tång, medicinal, hamparep, nytänd kolgrill, Mycket ljus, doftar bränt trä och bildäck. Lite kemiskt, men ändå på ett trevligt sätt. Lite udda men god. Doftar honung, päron, vanilj och tjära. Synd att den ser ut som päronsaft.

SMAK: (3,80) Söt päronsmak,honung och vanilj.En del rök, men mer som bränt gummi (inte torv och tjära) Kanske lite citrus, Salt, rök o hetta i bra kombination! Hyfsat bett med lite sälta, Vilken smak, vilken whisky! röken kombinerat med det salta, päronet och tången… Vill ha mer! Saknar kanske viss “fyllighet” då den känns ganska tunn. Len o god söt o lite lakrits i botten, Rök, river gött i halsen..

E-SMAK: (3,60) Lång rökig, Lång och god eftersmak, kunde ha varit lite mer rök men riktigt bra, God, rökig, lite halvsöt som drar åt det lite beska. Dock lite kort, men väldigt god. Kunde varit lite längre eftersmak, Salt, rök, lakritsrot, ganska torr eftersmak. Fenolerna hänger kvar länge! Lite besk! (citrusskal?), Kort, blir i stort sett inget kvar, Lagomt rökig.

HELHET: (3,70) En riktigt god whisky när man är på det rökiga humöret, En whisky i min smak en top of the line, Fantastisk god, ung whisky. Utseendemässigt kanske lite för blek och lite för kort i eftersmaken för full pott, En riktigt bra whisky som kundde vinna på lite mer sötma, En mycket bra whisky som blev mer balanserad med en skvätt vatten. Lite mer sötma i denna o det skulle vara en fullpoängare i stort sett!! Luktade i flaskan och smuttade lite och tänkte Ardbeg eller Kilchoman. Sedan smakade det inte alls likadant vid provningen. Smakar och luktar lite gummi. Ingen höjdare, men ok.