2013, AWC, HGU, Sample

Port Askaig 17 45,8%

Så har vi då fått in sista gissningen vid vår 25:e samples-omgång och där det rätta svaret visade sig vara en Islay-whisky som ganska många av deltagarna varit inne på och där FAN lyckades gissa helt rätt!

port_askaig_17

Region: Islay
Styrka: 45,8%
Pris: 645 kr (utlandet)

Event: Sample #25 (blindprov)
Provdatum: 130315
Bidragare: HGU

Medelpoäng: 16,80 av 20,00 p Se skala

AFR CPE FAN HGU HHG HHM
16,00 17,00 16,75 16,50 17,25 17,25

 

Våra samlade omdömen/kommentarer: Se delskala

DOFT: Söt rök, lite metall, lätt, friskt, Doftar sött, lakrits, fänkål, gummi o rök, En fin rökig doft ev lite sot, Här anar man Islay-rök lång väg… som blandats upp med lite fruktiga aromer.

SMAK: Citrus blandad med rök, grape, Söt, rökig, aningen bitter, halvfyllig, Rök o grape en härlig smak, Lite fruktig inledning som blandats upp med härlig röksmak som faktiskt känns något klenare än i jämförelse med doften.

ESMAK: Rök med lite kryddiga toner, anis? Halvsöt o stegrande jodhaltig eftersmak med trevlig fenolton, Lite torr rök o sotsmak även päron o grape, Avslutningen är askrökig, medellång och med litet citrusinslag

HELHET: Bra, rökig men ändå frisk och inte så tung, Härlig doft som ger antydan om en mycket trevlig whisky rent smakmässigt, En härlig och god whisky. Och även om rökigheten är påtaglig och lite torr så känns detta som en “lättare” Islay-whisky som inte är riktigt så fet i karaktären

TOTALPOÄNG: 17,25

Läs gärna mer om våra samples-provningar här…

Kommande AWC-samplesomgång #26 planeras att ske med start 5 april (se kalendern) och där FAN är bidragare. Glöm inte flaskorna!