2017, AWC, Samples Of Whisky, Share-a-dram

SMWS 37.90 “The path less trodden” 12 y.o 57,7% (Cragganmore)

Vid ett försök att försöka blåsa lite mer liv i vår gamla whiskyklubb igen så har vi tillsammans med utvalda gästdeltagare smakat en whisky ifrån The Scotch Malt Whisky Society – SMWS.

En provning som skett enligt typen “öppen provning” och där varje deltagare enskilt och privat hemma har testat och betygsatt en sample-5:a av denna whisky. För den som ev. är mera nyfiken på dessa ej namngivna whiskyflaskor ifrån den världsomspännande whiskyklubben SMWS kan rekommenderas besöka den svenska avdelningen SMWS Sweden för närmare info!

Region: Islay
Styrka: 57,7 %
Pris: 780 kr

Event: SoW Värd: AWC
Provdatum: 170805
Bidragare: AWC

Medelpoäng: 13,40 av 20,00 p Se skala

AFR CPE FAN HGU HHG HHM
14,75 13,50
UJA
12,00

 

Våra samlade omdömen/kommentarer:

FAN:
DOFT: 3.50 Svagt spritig maltnyanserad inledning som även har lite “honungspäron” i sig. Nånting svagt lemonaktigt i bakgrunden. Känns lite alldaglig men ändå ganska stabil… Efter en stund apelsinskal(?)
SMAK: 3.75 Smaken har också ett litet spritbaserat inslag (ovattnad) men en trevlig rundhet och en ganska pepprig kryddighet som snabbt växer fram. Apelsinskal, honungsmelon med eksmak och utspädd ljus sirap.
ESMAK: 3.75 Långtgående pepprighet som är ganska dominerande, lite på gott och ont då den tar smaklökarna till gisslan och låter de andra inslagen passera ganska obemärkt förbi. Finns ändå en del trevliga nyanser här!
HELHET: 3.75 Redan ett par droppar vatten räcker att förändra smakbilden något och där mjukare kanter snabbt växer fram och ger en rundare karaktär. Lite sköljmedel har nu också tillkommit i doften. En hygglig vardagswhisky med liten pepparhetta som smakförstärkare.
TOTALPOÄNG: 14.75 p

UJA:
DOFT: –
SMAK: –
ESMAK: –
HELHET: –
TOTALPOÄNG: 12,00 p

HGU:
SORT: Cragganmore
DOFT:doftade inte riktgt så som jag hade förväntat mig. 3
SMAK: skävtte i lite vatten andra gången jag provade blev mycket sötare 4
ESMAK: satt i skapligt länge¨3,5
HELHET: blev lite besviken ändå faktiskt men helt okej.3,5
Ev. kommentar: ?
TOTALPOÄNG:13,50

(Tyvärr vart det åter lite dålig uppslutning kring detta arrangemang vad gäller svarsinlämningar och huruvida det blir nån fortsättning med denna typen av projekt i whiskyklubben framöver får tiden utvisa…)