2022, AWC, FAN, HGU, Laphroaig Càirdeas – Vertikalprovning, Sample

Laphroaig Càirdeas 2017 (First-fill Makers Mark & Quarter Cask Finish) 57,2%

Laphroaig Càirdeas 2017 (First-fill Makers Mark & Quarter Cask Finish) 57,2%Region: Islay
Styrka: 57,2%
Pris: (?) kr
Event: Laphroaig Càirdeas – Vertikalprovning – (2008/2022)
Provdatum: Hösten -22
Värd: AWC

Medelpoäng: 17,00 av 20,00 p Se skala

AFR CPE FAN HGU HHG HHM
16,75 17,00
Medelpoäng: 17,00 p

Våra samlade omdömen/kommentarer: Se delskala

FAN:
DOFT: Underbar sotrökig inledning där en del medicinala tongångar blandas med en ganska tjock och svulstig rökighet som även går på djupet. Mums! Här finns även inslag av rökt fisk, bacon, salta klippor och även en del tång.
SMAK: God rökkaraktär på smaken som även har en del fruktighet i sig. Även här kommer lite medicinala tongångar fram i form av jod och gips. Även lite ostronskal kan hittas tillsammans med en underliggande beska. En beska som jag tyvärr tycker tar ned den något och som även trycker undan lite av den lilla sötman som ändå finns här.
ESMAK: Dov rökighet med en något lite bitig beska och där lite aska, en stump hamparep och lite sälta.
HELHET: Gillar doften som jag tycker har en hel del kapacitet i sig men där smaken tappar något och där avslutet går något lite för mycket åt det beska håller för att hålla uppe mitt intresse. Missförstå mig rätt, det är riktigt gott men inte fullt så gott som jag vet att det kan vara och som jag hade hoppats på.
TOTALPOÄNG: 16,75 p av 20,00 p

HGU:
DOFT: koladoft med svag rök
SMAK: rökig sot med en härlig sötma med ett gött riv
ESMAK: Eftersmak polly blandat med mjuk rök
HELHET: –
TOTALPOÄNG: 17,00 p av 20,00 p

laphroaig cairdeas collage