2021, AWC, FAN, Sample

Loch Lomond Heavily Peated Single Malt 40%

(AWC-sample #81, FAN)

Loch Lomond Heavily Peated Single Malt 40%

Då även vår whiskyklubb haft oturen med lite Covid-känning och några drabbade medlemmar är vår 81:e samplesomgång därför något tunn på inlämnade samplessvar. Vi kör dock på som vanligt och presenterar härmed det rätta svaret för månaden MAJ och blickar frammåt och hoppas på att vi kryar på oss. 

Loch Lomond Heavily Peated Single Malt 40%Region: Scotland
Styrka: 40%
Pris: 299 kr

Event: AWC-sample #81 Värd: AWC
Provdatum: 210531 (Maj)
Bidragare: FAN

 

Medelpoäng: 15,25 av 20,00 p Se skala

 

AFR CPE FAN HGU HHG HHM
15,00 15,25 15,75
Medelpoäng: 15,25 p

 

Våra samlade omdömen/kommentarer: Se delskala

HGU:
SORT: (min gissning) Tamnavulin cask strength
DOFT: –
SMAK: –
ESMAK: –
HELHET: –
TOTALPOÄNG: 15,75 p av 20,00 p

FAN:
SORT: (min gissning) *Bidragare*
DOFT: Guldgyllene whisky med en trevlig doft av mogna plommon, aprikos och kanske även nått russin och en god maltighet. Svag rökdimma i fjärran. Lite sötaktig doft.
SMAK: Inledande söt fruktighet med en snabbt ifattkommande medelrökig torvton som har lite sot och grillkol i sig. Upplever inte smaken speciellt direkt spritig utan mera balanserad och där sötman är större än beskan.
ESMAK: De torvrökiga inslagen är de mest tongivande men där även plommonsötman, aprikoserna och de övriga maltinslagen är ganska närvarande och ger en hyfsat fyllig munkänsla.
HELHET: En ganska trevlig och god whisky för sin prisklass och där ett visst rökinslag och torvighet återfinns mestadels i smaken. Lite högre buteljeringsstyrka hittas möjligen på önskelistan för att verkligen kunna locka fram alla smaker. En mjuk och rökklingande whisky för den något bredare whiskyallmänheten men där också den kanske något mera erfarne kan hitta några guldkorn i smakreferenserna.
Ev. kommentar: En ganska fyllig och smakrik whisky, kontra priset och trots sin låga alkoholhalt. Lite mer tryck i de rökiga inslagen kan möjligen önskas, för att ge den ytterligare lite karaktär.
TOTALPOÄNG: 15,25 p av 20,00 p

AFR:
SORT: (min gissning) ?
DOFT: 4,00 russin,sherry
SMAK: 4,00 söt, sirap
ESMAK: 3,50
HELHET: 3,50 riktigt god.
TOTALPOÄNG: 15,00 p av 20,00 p

Vi tackar FAN för *bidraget* till denna omgången och till alla deltagare som inkommit med sina smaknoteringar och poäng. Den aktuella sample som kommer härnäst bidrages av HGU och där det planerade intervallet för provsmakning/svarsinlämning är under hela månaden: JUNI!

(Vid behov, kontaktas webbis för ev. tomflaskor)